вторник, 7 августа 2018 г.

«Цінуйте життя! Не нехтуйте правилами безпеки!
Згідно з річним планом роботи Бердянської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів №5 Бердянської міської ради Запорізької області та з метою чіткого усвідомлення учасниками освітнього процесу небезпечних і шкідливих чинників у ситуаціях, що виникають у навколишньому середовищі, їх ідентифікації, пошуку і обґрунтування оптимальних безпечних умов життя людини, опанування дітьми та підлітками знаннями, уміннями і навичками створення безпечних умов життя і діяльності у середовищі перебування, усвідомлення світоглядних принципів гармонійних стосунків людини з технікою, природою та суспільством, ситуативного навчання та моделювання дій школярів у різноманітних надзвичайних та екстремальних ситуаціях у ЗЗСО№5 було проведено Місячник безпеки життєдіяльності.
Під час класних годин учні переглядали навчальні відеофільми, презентації з безпеки життєдіяльності.Виховні години проводилися за такими темами:
 «Цінуйте життя! Не нехтуйте правилами безпеки!" (1–4 класи);
Таким чином, проведення Місячника безпеки сприяло розширенню знань учнів з питань безпеки при поводжені з вогнем; запобіганню трагічних випадків; підвищенню рівня самоусвідомлення про необхідність дотримання правил безпеки, заходи навчили учнів приймати оптимальні рішення щодо подолання пожежі, рятування свого життя та надання допомоги іншим.

Наші переможці шкільної олімпіади 

з української мови.
Матросова Олександра - 2 місце
Марченко Анастасія - 3 місце
Ми Вами пишаємося.Розумнички!!!

80ти річний ювілей Бердянської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 5
 5 жовтня стало визначним і водночас хвилюючим днем для учнів та вчителів   Бердянської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 5. Заклад відзначив ювілей - свої поважні 80 років.    Ювілей  - це свято спогадів, це період перших підсумків та досягнень. У цей святковий день у школі зібралися однодумці, ті, хто душею, долею, серцем, думками, добрими справами, причетній до знаменної дати.
   Слід зауважити,що ювілею школи передувала кропітка робота всього педагогічного колективу. Вивчено архіви школи, зібрано інформацію про випускників та вчителів різних років, щоб показати яким важливим і насиченим був шлях довжиною у 80 років.
    Наша школа пройшла великий і тернистий шлях. За роки свого існування зробила неоціненний внесок у розвиток  навчання та виховання молодого покоління. Вона стала осередком, де плекають патріотизм, духовні ідеї, закладають міцний фундамент знань. Заслуга в цьому великого, дружнього, працьовитого й творчого колективу вчителів, батьків та учнів. Це-сім’я, у якої радощі, і невдачі - навпіл. Це колектив  – шукач , який прагне до всього нового, прогресивного.
   Школою завжди керували, керують і нині мудрі, далекоглядні наставники, невтомні, самовіддані трудівники. Сьогодні колектив трудиться злагоджено й сумлінно. Усі ці надбання, добрі справи,свято шанують наступні покоління. То й не дивно, адже штурвал шкільного “корабля” завжди був у надійних руках його попередніх керівників:  Короленка Сергія Григоровича, Баяновича Олега Володимировича, Тельчарова Аркадія Петровича, Тесленко Людмили Василівни. Нині він дістався відповідальному “капітану”, талановитій і мудрій жінці Саютіній Вікторії Миколаївні.
   Вшанувати педагогів та ще раз пройтися коридорами будівлі, яка свого часу була мовчазним свідком дружніх бесід, дотепних шкільних витівок та перших життєвих уроків, прийшли різні покоління випускників: хтось сивочолий, хтось заклопотаний вихованням уже своїх діточок, а хтось ще зовсім молодий.
   Сріблястий голос шкільного дзвоника покликав на концерт із нагоди ювілею школи. Зворушливими віршованими рядками урочистості розпочали свято ведучі: Литвиненко Світлана Вікторівна (учитель української мови й  літератури) та Федько Євген Вікторович (учитель фізичного виховання).

Свято першого дзвоника
Нарешті пролунав наш третій перший дзвоник, а це означає ,що ми стали старшими та розумнішими на цілий рік. 
Попереду багато нових відкриттів та емоцій.
В кожному класі початкової ланки був проведений 

"Веселий Квест".

Діти ходили по станціях та виконували цікаві завдання. В кінці квесту була складена :"Чарівна квітка".

Прощавай наш улюбений та веселий 2 клас

Комментариев нет:

Постоянные читатели